Projekt och samarbeten

Tjejzonen samarbetar med och får stöd av företag, stiftelser, myndigheter och sponsorer för att lyfta frågan om och sprida kunskap kring psykisk ohälsa bland tjejer. Här kan du läsa mer om våra aktuella projekt och samarbeten.

Är din organisation intresserad av ett samarbete med Tjejzonen? Läs om olika sätt att stötta oss

S.H.A.R.E

Unga kvinnor drabbas i allt större utsträckning av psykisk ohälsa. Men det är fortfarande tabu att tala om det. Därför har Tjejzonen tillsammans med skönhetskedjan KICKS startat S.H.A.R.E, ett långsiktigt initiativ där vi genom mentorledd praktik och kunskapshöjande insatser vill bidra till att öka kunskapen om psykisk ohälsa så att fler vågar prata om det – och be om hjälp.
Läs mer om S.H.A.R.E

Hållbar hälsa hos tjejer med Yogobe

Tjejzonen och det digitala yogaföretaget Yogobe har inlett ett samarbete för att stödja unga tjejers hälsa. Samarbetet innebär att vi tillsammans vill ge redskap och sprida hållbar hälsa till en grupp där den psykiska ohälsan ökar mest.
Läs mer om samarbetet

Storasystrar till nyanlända tjejer

Tjejzonen driver med stöd av Stockholms stad, Folkhälsomyndigheten och World Childhood Foundation ett utvecklingsprojekt som syftar till att förebygga psykisk ohälsa hos tjejer som är nya i Sverige genom att erbjuda en egen Storasyster som stöd.
Läs mer om Storasystrar till nyanlända tjejer

Frizon mot våld

Med stöd av utvecklingsbidrag och verksamhetsbidrag från bland annat Socialstyrelsen arbetar Tjejzonen under 2016-2018 för att höja kunskapen om våldsprevention inom projektet “Frizon mot våld”. Satsningen syftar till att fånga upp och arbeta förebyggande och stödjande med tjejer och unga kvinnor som riskerar att bli eller blivit utsatta för någon typ av våld.
Läs mer om Frizon mot våld