Lediga jobb

Här hittar du aktuella lediga jobb och praktikplatser på Tjejzonen. Tjejzonen är Sveriges största stödorganisation för tjejer. Vi kämpar för tjejers rätt att bli lyssnade på och att den psykiska hälsan ska öka bland alla som definierar sig som tjejer mellan 10 och 25 år. Vi väcker också opinion som rör tjejers psykiska hälsa. Vi är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening och vårt kansli finns i Hägersten i Stockholm.

Läs om praktikplats under VT 2020.

Tjejzonen söker verksamhetsutvecklare för volontärutbildning

Vi söker dig som vill vara med och strategiskt och kreativt utveckla Tjejzonens utbildningsverksamhet för volontärer. Tjejzonen är Sveriges största stödorganisation för tjejer. Varje år genomför vi cirka 9 000 stödsamtal med tjejer i åldrarna 10 till 25 år. Vi har drygt 250 volontärer som gör en ovärderlig insats för unga tjejers psykiska hälsa. Dessa volontärer ska få bästa tänkbara förutsättningar för att kunna utföra sitt uppdrag. Därför genomförs varje år ett stort antal utbildningar, både webbaserade och fysiska. Vi har också sett ett stort behov av att sprida Tjejzonens kunskap och metoder till andra civilsamhällesorganisationer för att stärka deras bemötande av unga tjejer och andra.

Tjejzonens kansli ligger i Hägersten, Stockholm och verksamheten når tjejer i hela landet. Tjejzonen har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som verksamhetsutvecklare för volontärutbildning har du det övergripande ansvaret för projektledningen av ett av Jämställdhetsmyndigheten finansierat projekt. Fokus ligger på att vidareutveckla Tjejzonens rekrytering och utbildning av volontärer. Du kommer arbeta med  både kvalitetssäkring av befintlig verksamhet och med att vidareutveckla metoder och innehåll. Din roll innefattar även att sprida kunskap om Tjejzonens metod till andra civilsamhällesorganisationer.

Du arbetar nära Tjejzonens ledning och agerar rådgivare i strategiska frågor kopplade till området utbildning och kvalitetssäkring.  

Arbetsuppgifter:

– Kvalitetssäkra Tjejzonens utbildningsverksamhet för volontärer 
– Vidareutveckla Tjejzonens digitala volontärutbildning vilket inkluderar att bygga innehåll som inkluderar text, bild, ljud och rörlig bild.
– Utvärdering av befintlig utbildningsverksamhet
– Tillgängliggöra Tjejzonens kunskap och metoder genom informationsspridning och andra utåtriktade aktiviteter
– Nätverka med andra aktörer

Vi söker dig som:

– Har samhällsvetenskaplig eller pedagogisk universitetsexamen
– Har förmåga att själv strukturera sitt arbete och driva sina processer vidare
– Har erfarenhet av leda och genomföra projekt samt av uppföljning och rapportering
– Har erfarenhet av webbaserade utbildningsplattformar och digitalisering
– Har lätt för att samarbeta med andra människor och kan bygga goda relationer, samt är bekväm med att tala inför andra
– Är kreativ och nytänkande kombinerat med en förmåga att omsätta idéer i praktiken och skapa resultat
– Har erfarenhet från arbete i en liknande roll, gärna från ideell sektor och/eller rättighets/värdebaserad verksamhet

Meriterande är kunskap om psykisk ohälsa, arbete med barn och unga samt erfarenhet av att jobba med klippverktyg och/eller film.   

Villkor och ansökningsprocess:

Tillträde 20 januari eller enligt överenskommelse. Tjänsten är en visstidsanställning till och med den 31 december 2020 på heltid vilket motsvarar 37,5 tim/vecka. Tjejzonen har kollektivavtal med KFO.

Välkommen att skicka din ansökan (personligt brev + CV) till info@tjejzonen.se senast den 20 december 2019. Vi rekryterar löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Vi är en arbetsplats som eftersträvar mångfald och vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsidentitet, etnisk bakgrund, religion, sexuell läggning, ålder, eller funktionsvariation.

Har du frågor kring tjänsten, kontakta Anna Garvander, generalsekreterare anna.garvander@tjejzonen.se. Facklig representant är Malin Annasdotter (Unionen) malin.annasdotter@tjejzonen.se

Tjejzonen söker praktikant med inriktning på kommunikation och insamling inför vårterminen 2020

Tjejzonen är Sveriges största stödorganisation för tjejer. Vi kämpar för tjejers rätt att bli lyssnade på och att den psykiska hälsan ska öka bland alla som definierar sig som tjejer mellan 10 och 25 år. Vi väcker också opinion som rör tjejers psykiska hälsa. Vi är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening och vårt kansli finns i Hägersten i Stockholm.

Om praktiken

Till vårterminen 2020 söker vi en praktikant till Tjejzonens kommunikations- och insamlingsteam.
Din praktikperiod ska helst vara studiestödsberättigad. Ett krav är att din utbildning är på eftergymnasial nivå, exempelvis högskola, folkhögskola, yrkesutbildning. Praktikperioden är 20 veckor, alltså en hel termin.

Under handledning kommer du att vara delaktig i flera olika delar av Tjejzonens externa och interna kommunikationsarbete. Du bidrar med planering, produktion och utvärdering av content för våra digitala kanaler, som hemsida, sociala medier och nyhetsbrev. Du kommer även få jobba med insamlingskommunikation, både till privatpersoner och företag, samt stötta in i arbetet med eventuella kommunikations- och/eller insamlingsevents. Tillsammans med handledare sätter du upp mål och arbetsuppgifter för din praktikperiod och har regelbundna avstämningssamtal.

Vi söker dig som:

– Är en god skribent.
– Är duktig på att skapa snyggt och engagerande innehåll för olika kommunikationskanaler.
– Har känsla för bild och form samt erfarenhet av Adobe CC, främst Photoshop, InDesign och Illustrator.
– Är självständig, ansvarstagande och kreativ.
– Är noggrann och kvalitetsmedveten.
– Har ett intresse för jämställdhetsfrågor och tjejers psykiska hälsa.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i webbpubliceringsverktyget WordPress.

Ansökan

Skicka ditt CV och ett personligt brev i en och samma PDF-fil, där du besvarar nedanstående frågor:

1. I vilken utbildning ingår din praktikperiod?
2. Hur lång är din praktikperiod?
3. Varför vill du göra praktik på Tjejzonen?
4. Vad vill du få ut av din praktik?
5. Vad kan du tillföra Tjejzonen under din praktikperiod?

Märk din ansökan ”Praktik VT 20” och skicka den till info@tjejzonen.se. Vi vill ha din ansökan senast onsdagen den 4:e december 2019, men observera att vi rekryterar löpande och att praktikplatsen kan komma att tillsättas före detta datum. Varmt välkommen med din ansökan!