Ambassadörer

Karin Adelsköld

Fotograf: Fredrik Karlsson

Karin är teknikjournalist, komiker, författare och en av landets mest populära föreläsare. Hon har ett starkt driv att lyfta frågor som kopplar till hennes egen erfarenhet av psykisk ohälsa, stress och utanförskap. Tillsammans med Tjejzonen kommer Karin att arbeta för tjejers rätt att bli lyssnade på, och mot målet att öka tjejers psykiska hälsa.

Berätta lite kort om dig själv!

Jag är född och uppvuxen utanför Kisa i Östergötland men bor nu i Stockholm. Jag är teknikjournalist, komiker, författare, föreläsare och mamma till två underbara ungdomar. De ämnen jag brinner för och skriver eller pratar om på scenen handlar ofta om saker jag själv har erfarenhet av: psykisk ohälsa, stress och utanförskap.

Varför vill du vara Tjejzonens ambassadör?

För att Tjejzonen gör ett så livsviktigt jobb genom att stötta unga tjejer som mår dåligt. Ibland har man ingen vuxen att prata med och att då kunna få hjälp och stöd av någon som kan lyssna förutsättningslöst, kan vara livsavgörande.

Vad hade det betytt för dig om du hade haft kontakt med Tjejzonen när du var ung?

Jag hade nog hittat rätt i livet snabbare. Och mått bättre. Jag var hårt mobbad i hela grundskolan och var väldigt, väldigt ensam. Det är egentligen ett under att jag mår bra idag och gör det jag gör.

Vad hade du velat säga till ditt 15-åriga jag?

Du är ok, det är inte ditt fel att du mår dåligt. Du har till och med rätt att må bra, det ska faktiskt skolan och vuxenvärlden se till! Skäms inte utan sök hjälp. Du är inte ensam.

Fotograf: Fredrik Karlsson

2019-02-21