Praktik på KICKS – Tjejzonen

Praktik på KICKS

OBS! På grund av den nuvarande utvecklingen av Covid-19 måste vi dessvärre ställa in alla praktikplatser under 2020. Det återstår att se om vi har möjlighet att erbjuda praktik 2021.

Är du mellan 18-27 år och är nyfiken på hur det är att jobba i butik? Vill du jobba med service och kundbemötande eller administration och support, med stöd av en alldeles egen mentor? Då kan du få chansen att praktisera på KICKS under hösten 2020!

Praktikperioden är under 10-12 veckor under höstterminen 2020.

Praktiken sker inom ramen för samarbetsprojektet S.H.A.R.E där Tjejzonen och KICKS tillsammans gör det möjligt för tjejer att praktisera i en KICKS-butik eller på huvudkontoret med stöd av en mentor. Mentorn arbetar på KICKS och hon stöttar, lyssnar och hjälper dig under din praktikperiod.

Vem är du?

Vi söker dig som är tjej och mellan 18 och 27 år. Du är nyfiken på hur det är att arbeta på ett kosmetikaföretag och tycker det verkar spännande att jobba med service och kundbemötande i butik eller med administration och support på huvudkontoret. Du gillar att arbeta med människor och i grupp. Du har erfarenhet av någon form av psykisk ohälsa. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av att arbeta i butik eller på kontor utan är intresserad av att lära dig mer om branschen samt kundservice och försäljning.

Vad får du?

Du får en rolig och utvecklande praktikperiod i en KICKS-butik eller på huvudkontoret. Du får en stöttande mentor och medmänniska som du kan prata med och som lyssnar på dig. Praktikperioden anpassas individuellt men sker i regel under cirka 10-12 veckor och 10-30 timmar i veckan. Praktiken är obetald och sker på vardagar under ordinarie arbetstid.

Så här anmäler du ditt intresse

För att anmäla ditt intresse för praktik skickar du ett mejl till mentorpraktik@tjejzonen.se, med ett personligt brev där du berättar vem du är, vad du gör, varför du vill praktisera på KICKS, om dina egna erfarenheter av psykisk ohälsa samt vilken ort du vill praktisera på. Platserna tillsätts löpande.

Varför praktik?

Praktiken är till för att ge dig som ung kvinna mellan 18-27 år en väg in på arbetsmarknaden, förutsättningar för bättre självkänsla och en möjlighet att hitta en fungerande vardag.

Arbetslivet är ofta förknippat med prestation och stress snarare än personlig utveckling och arbete efter förmåga. Detta vill vi ändra på genom att erbjuda dig en plats där dina förutsättningar och förmåga tas på allvar. Med stöd av en mentor som lyssnar på dig och stöttar dig genom praktiken, får du inte bara kontakter inför framtida jobb utan även en utvecklande och stödjande praktik som är anpassad för just dig.

Har du frågor?

Om du har frågor eller funderingar kring praktiken eller vårt samarbete med KICKS, tveka inte att höra av dig till Saga Stolt-Cruz, projektledare på Tjejzonen, mentorpraktik@tjejzonen.se

Här kan du läsa mer om vårt samarbete med KICKS.