Fråga Juristen

Från och med den 1 juli 2019 ligger Tjejzonens stödform “Fråga Juristen” på paus, därför finns det tyvärr ingen jurist som kan svara på din fråga just nu.

Har du varit med om något som inte känns okej och undrar vad det är som egentligen gäller enligt lagen? Undrar du om vad lagen egentligen säger och vad du har för rättigheter? Nedan listar vi andra sidor att besöka under tiden stödformen ”Fråga juristen” ligger på paus – alla gratis och med möjlighet att vara anonym:

Besök https://www.jagvillveta.se/ –  för dig mellan 8-17 år, där kan du ta del av information samt tips och råd.

jurist@foreningenstorasyster.se – för dig som är minst 13 år och som har frågor eller behöver rådgivning angående sexuella övergrepp.

http://barnrattsbyran.se/behover-du-hjalp/ – för dig upp till 21 år som bor i Stockholmsområdet eller Umeå.

Föreningen TRIS (Tjejers rätt i samhället) erbjuder juridisk rådgivning i frågor om vårdnad, umgänge och migrationsärenden via advokatbyrå på telefon 076 – 939 41 56, tisdagar kl. 16.00 – 17.00.

Vi vill även tipsa om att besöka https://tjejjouren.se/ – där hittar du alla tjej-, trans- och ungdomsjourer i Sverige och kan söka på det stöd som just du behöver.

För frågor gällande Tjejzonens verksamhet eller stödformen “Fråga juristen” är du välkommen att skicka ett mejl till info@tjejzonen.se.

All kärlek!

/Tjejzonen

Har du andra funderingar som inte gäller lagar eller rättigheter?

På Tjejzonen kan du prata med en Storasyster som lyssnar på dig när du känner att du behöver det. Du bestämmer alltid själv vad ni ska prata om – inget är för stort eller smått! Här hittar du våra chatter där du kan chatta med en Storasyster som lyssnar