Chatterna

I chatterna får du prata om det som känns viktigt för dig och du kan ställa precis vilka frågor du vill. Du kan dela med dig av dina problem, känslor och funderingar. Allt är anonymt.

Att ta kontakt med någon för att prata kan kännas som ett stort steg att ta. Här får du prata med en Storasyster som förstår det och låter dig ta det i din takt. Du bestämmer själv vad du vill prata om – inget är för stort eller smått!

De Storasystrar som sitter i chatterna har avgett ett tystnadslöfte. Tystnadslöftet betyder att Storasystrarna inte får sprida vidare det som ni pratar om i chatten utanför Tjejzonen. Vi har ingen anmälningsplikt.

Chatternas öppettider

Tid: klockan 20.00–22.00
Dagar: måndag, tisdag, onsdag, torsdag och söndag

Chatten

Varje kväll tar fyra Storasystrar emot samtal i Chatten. Vem du hamnar hos sker slumpmässigt och det är olika Storasystrar som sitter i chatten varje kväll. Du får chatta precis så mycket och ofta du vill. Du behöver inte lämna några uppgifter om dig själv.

Ätstörningschatten

Har du frågor eller funderingar om ätstörningar? Då kan du chatta med oss i Ätstörningschatten.

Om du hellre vill prata med någon via mejl kan du höra av dig till atstorningszonen@tjejzonen.se.
Här svarar vår samordnare Agnes eller en Storasyster på dina funderingar.

För vem är chatterna?

Chatterna är för dig som är mellan 10 och 25 år, identifierar dig som tjej och vill ha någon som lyssnar.

Vilka är Storasystrarna?

Våra Storasystrar är volontärer som engagerar sig frivilligt på sin fritid utan ekonomisk ersättning. De är tjejer som är lite äldre än du och som tycker att det är viktigt att vara en god medmänniska. Vill du veta mer om våra Storasystrar? Lär känna några av dem här.

Tystnadslöfte

På Tjejzonen har vi tystnadslöfte. Det innebär att allt du berättar stannar hos oss. Vi har ingen anmälningsplikt och ingen kontakt med vård, skola, familj, socialtjänst eller polis utifrån det du berättar här. Om du inte vill det förstås, då hjälper vi gärna till. Om du själv berättar vem du är kan tystnadslöftet brytas om ditt liv är i fara, men vi pratar alltid med dig först.

Citat från chatterna kan komma att användas för utbildning, forskning eller i informationssyfte, men då alltid i anonym form så att ingen ska kunna känna igen dig.