Uppdrag och anmälan

Här kan du läsa om våra olika volontäruppdrag och anmäla dig. Alla våra uppdrag innebär ett åtagande på cirka sex timmar per månad, där fyra timmar går till direkt stöd och två timmar till administrativ tid, som till exempel att svara på mejl från din samordnare, samt delta i handledning och fortbildningar. Som volontär får du endast ha ett uppdrag på Tjejzonen i taget då vi värnar om ditt välmående.

Storasyster via chatt

Vi har två stödchatter, Chatten och Ätstörningschatten, som har öppet söndag till torsdag klockan 20.00-22.00 året runt. Som Storasyster chattar du varannan vecka och med olika tjejer från gång till gång. Du chattar hemifrån eller där du har internetuppkoppling. Lillasystrarna är oftast anonyma och du som Storasyster är alltid anonym.

Chatten
I chatten möter du Lillasystrar i samtal som kan handla om relationer, existentiella frågor, psykisk ohälsa, våld eller annan utsatthet.

Mer information om uppdraget
Anmälan

Ätstörningschatten
I denna chatt handlar samtalen främst om svårigheter kopplade till kropp, mat, vikt, träning, ideal och kontrollbehov. Vid behov kommer du även svara på frågor från tjejer via vår stödmejl Ätstörningsmejlen.

Mer information om uppdraget
Anmälan

Storasyster i relation

I en systerrelation stöttar du en och samma Lillasyster regelbundet under ett helt år, antingen via fysiska träffar eller över nätet. Du som har särskilda språkkunskaper kan bli Storasyster åt en Lillasyster som är ny i Sverige. Du kan söka dessa uppdrag om du är mellan 20 och 35 år eftersom det bör vara ungefär 10 år mellan dig och Lillasystern.

Storasyster Live
Du och din Lillasyster träffas varannan vecka, en till tre timmar per gång. Ni kan göra olika aktiviteter tillsammans eller bara prata – ni bestämmer. Uppdraget är för dig som bor i Stockholmsområdet.

Mer information om uppdraget
Anmälan

Storasyster Live till en tjej som är ny i Sverige
Stötta en tjej som är ny i Sverige genom träffar varannan vecka. Upplägget är detsamma som för Storasyster Live, med träffar i Stockholm. Det är meriterande om du har kunskaper i andra språk som till exempel somaliska, tigrinja, arabiska eller dari.

Mer information om uppdraget
Anmälan

Storasyster Online
Du och din Lillasyster pratar över nätet via Skype en timme i veckan. Lillasystern kan välja om hon vill chatta, använda sig av röstsamtal eller videosamtal. Det kan variera från gång till gång. Lillasystern kan bo varsomhelst i landet, men som Storasyster behöver du kunna resa till Stockholm för att komma på två volontärutbildningstillfällen.

Mer information om uppdraget
Anmälan

Storasyster Online till en tjej som är ny i Sverige
Stötta en tjej som är ny i Sverige genom att prata med din Lillasyster över nätet via Skype en timme i veckan. Lillasystern kan välja om hon vill chatta, använda sig av röstsamtal eller videosamtal. Det kan variera från gång till gång. Lillasystern kan bo var som helst i landet. Det är meriterande om du har kunskaper i andra språk som till exempel somaliska, tigrinja, arabiska eller dari.

Mer information om uppdraget
Anmälan

Mentor till Storasystrar i chatterna

Som mentor agerar du stöd till Storasystrarna i någon av våra två chatter, Chatten eller Ätstörningschatten. Du bidrar med din erfarenhet och kompetens för att vägleda Storasystrarna i sina uppdrag. Du kan söka uppdraget om du är en erfaren Storasyster eller om du har erfarenhet av människovårdande sammanhang inom ideell, offentlig eller privat sektor. Du ska vara minst 30 år och identifiera dig som kvinna.

Mer information om uppdraget
Anmälan

Har du frågor om uppdragen eller vill bli Storasyster?

Mejla vår volontärsamordnare Malin Annasdotter på volontar@tjejzonen.se

Umgänget med Lillasystern sker alltid rök-, drog- och alkoholfritt.