-För dig som vill vara volontär i Tjejzonen har vi en utbildning som kvalitetssäkrar arbetet- Volontärutbildningen är grunden för alla som vill engagera sig och bidra till vårt viktiga arbete.

Här kan du läsa mer om vad det innebär att vara Storasyster.


Vill du engagera dig som Storasyster?

Du behöver vara över 20 år, kunna avvara 6 timmar per månad samt ha möjlighet att ta dig till Stockholm för något av våra kommande utbildningstillfällen, närmast, september 2016. Nu är rekryteringen stängd för vårterminen, men du är välkommen att ansöka inför höstens uppdrag!

Anmäl ditt intresse för att bli Storasyster

Vill du bli Storasyster hos oss? Anmäl dig i vårt intresseformulär så kontaktar vi dig med mer information. För andra frågor eller mer information kan du mejla till volontar@tjejzonen.se


Våra utbildningar för Storasystrar

Utbildning steg 1 –

är en grundutbildning som är obligatorisk och en förutsättning för att du ska vara Storasyster på Tjejzonen. Den ger också en gemensam grund, något som genomsyrar hela Tjejzonen. Utbildningen innehåller bl. a. samtalsmetodik och professionellt förhållningssätt där praktiska övningar varvas med diskussion. Lärarna vid volontärutbildningen är utbildade socionomer med grundläggande psykoterapiutbildning inriktning barn och ungdomar och beteendevetare.

Utbildning steg 2 -

är en specifik utbildning för det uppdrag som du som Storasyster väljer att arbeta med. Utbildningen handlar om att beskriva uppdraget ännu tydligare så att du ska känna sig så trygg som möjligt inför uppdraget. Det är viktigt att beskriva de ramar och regler som gäller för Tjejzonen och det specifika volontäruppdraget för att så få tveksamheter som möjligt ska uppstå. Du som Storasyster ska heller aldrig känna sig ensam utan kan alltid att höra av dig om det är något som bekymrar dig till din samordnare på Tjejzonen.

Handledning med samordnare

- sker enskilt och i grupp. Våra Storasystrar är vår förlängda arm, tar vi hand om dem på bästa sätt tar de i sin tur hand om Lillasystrarna på bästa sätt.  Handledning är ett sätt att ta del av Storasystrarnas tankar och funderingar kring sin Lillasyster och sitt uppdrag – i grupp kan man tillsammans stötta varandra och dela erfarenheter. Handledning är också viktigt för utveckling av Tjejzonen.

Regler och ramar för Storasystrar på Tjejzonen

Alla volontärer arbetar 6 tim/månad. Vissa uppdrag är 1 tim/vecka och andra är 2 tim/varannan vecka plus viss administrativ tid (cirka 30 minuter/vecka). Som volontär får du endast ha ett uppdrag på Tjejzonen i taget.

Som volontär har du tystnadslöfte och förbinder dig till detta via ett kontrakt.

Alla uppdrag på Tjejzonen är rök- och drogfria.

Belastningsregister hämtas på alla som är volontärer hos oss.

Alla som är volontärer måste vara medlem i Tjejzonen och betala en årlig medlemsavgift på 200 kronor.


Nästa utbildningstillfälle sker:

6-7 maj 2017, klockan 10.00-16.00, Stockholm

storasyster

Andra sätt att hjälpa oss göra skillnad!

Har du inte möjlighet att ge av din tid just nu? Finns det inte ett ledigt uppdrag som passar dig? Förutom att du självklart kan stå i kö till våra uppdrag, kan du också engagera dig som medlem. I dagsläget saknar vi resurser att samordna alla Storasystrar som vill engagera sig, samtidigt som vi har en kö av Lillasystrar som vill ha en Storasyster som lyssnar. Som medlem hjälper du oss att lyssna på fler. Läs mer om andra sätt du kan stötta Tjejzonen