Vem kan vara Storasyster?

Du är lämplig som Storasyster om du är en tjej över 20 år som vill lyssna, stötta och peppa. Du vill vara en positiv förebild för tjejer och unga kvinnor. För att ha möjlighet att bli Storasyster måste du också kunna delta någon av Tjejzonens volontärutbildningstillfällen som sker i Stockholm samt kunna avvara 6 timmar per månad åt ditt volontäruppdrag.

Hur ser uppdragen ut?

Det finns olika sätt att vara Storasyster hos Tjejzonen. Du kan vara:

 

Lediga uppdrag och anmälan

Här hittar du information om de lediga uppdrag vi rekryterar till just nu och anmälningsformulär.

Volontärutbildning och handledning

Alla våra Storasystrar går först en volontärutbildning som består av en grundutbildning under en helg och sen en uppdragsutbildning under en eller två kvällar. Här kan du läsa mer om utbildningen. Under hela uppdraget får du kontinuerlig handledning.
För att vara volontär på Tjejzonen måste du vara medlem och betala en årlig medlemsavgift på 200 kronor. Arbetet sker som volontär och innebär att du utbildas av Tjejzonen och inte får betalt.

Tre Storasystrar berättar om uppdraget
Jannica, Petra och Miriam berättar om varför de har valt att engagera sig som Storasystrar på Tjejzonen och vad uppdraget egentligen handlar om.

Filmen har producerats av Mediebruket.

Andra sätt att hjälpa oss göra skillnad!

I dagsläget saknar vi resurser att samordna alla volontärer som vill engagera sig, samtidigt som vi har en kö av tjejer som vill ha en Storasyster som lyssnar. Här kan du läsa om andra sätt som du kan stötta Tjejzonen