Tjejzonen samarbetar med KICKS och Mind kring psykisk ohälsa

Categories: Nyheter

Kicks Share

Unga kvinnor drabbas i allt större utsträckning av psykisk ohälsa. Men det är fortfarande tabu att tala om det. Kosmetikkedjan KICKS har därför startat S.H.A.R.E, ett långsiktigt initiativ där KICKS tillsammans med Mind och Tjejzonen vill bidra till att öka kunskapen om psykisk ohälsa så att fler vågar prata om det – och be om hjälp.

I Sverige är 20% av unga kvinnor drabbade av psykisk ohälsa i någon form. Om man inte själv är eller har varit drabbad känner man med stor sannolikhet någon som är det.

Vid varje såld produkt av KICKS eget märke ur makeup-, hudvårds-, och hårvårdssortimentet får MIND och Tjejzonen en krona. Förutom att bidra finansiellt till Mind och Tjejzonen kommer KICKS bland annat att använda sina kommunikationskanaler för att öka medvetenheten om psykisk ohälsa.

– Vår intention är att finnas där tjejerna finns och tack vare samarbetet med KICKS når vi ut till en bred målgrupp och kan erbjuda stöd till många fler tjejer, säger Sanna Nilsson, kommunikationsansvarig på Tjejzonen.

Läs mer om S.H.A.R.E på KICKS hemsida

KICKS - S.H.A.R.E

 

 

 

 

 

 

 

 

Author: Andrea Thiger

Kommentera