Kurs: Medmänskligt lyssnande

Med anledning av Världsdagen för mental hälsa bjuder vi på Tjejzonen, tillsammans med influencern Therése Lindgren, in dig till utbildningen Lyssna – en digital kurs i medmänskligt lyssnande och hållbart hjälpande.

I över 20 år har Tjejzonen utbildat volontärer i medmänskligt lyssnade, bemötande i svåra samtal och hållbart hjälpande. Nu har vi samlat våra mest värdefulla lärdomar, och bjuder in dig som också vill bli bättre på att lyssna att delta i vår digitala utbildning.

Kursen innehåller

Medmänskligt lyssnande i svåra samtal 
För dig som vill bli en bättre lyssnare och förbättra ditt bemötande i svåra samtal. Kanske befinner du dig i situationer där personer lätt söker sig till dig för att prata om något jobbigt, men du vet inte om du kan ge ett tillräckligt bra stöd? Kanske ska din organisation utveckla en verksamhet lik Tjejzonens?

Hållbart hjälpande
För dig som vill få ökad kunskap om sekundär traumatisering som konsekvens av att möta andra i svåra samtal och hur du kan ta hand om dig själv så att ditt lyssnande blir hållbart över tid. 

Anmälan

Kursen är kostnadsfri, men antalet platser är begränsade. Skriv in din e-postadress för att anmäla intresse, så återkommer vi med mer information inom kort.   

Om oss

Tjejzonen arbetar aktivt med att sprida kunskap om hur man bemöter psykisk ohälsa i vardagen så att vi kan minska den psykiska ohälsan bland unga tjejer. Lyssna bygger på Tjejzonens evidensbaserade Storasystermetod som är ett resultat av 20 års erfarenhet av arbete med frågan och som ligger till grund för många tjejjourers verksamhet. Storasystermetoden har utvärderats av forskare på Örebro universitet och ger färdigheter i medmänskligt lyssnande i svåra samtal med fokus på att lyssna utan att drabbas av sekundär traumatisering, en situation där man själv påverkas negativt av det någon annan berättar.


Tjejzonen är Sveriges största stödorganisation för tjejer. Vi kämpar för tjejers rätt att bli lyssnade på och att den psykiska hälsan ska öka bland alla som definierar sig som tjejer mellan 10 och 25 år. Vi väcker också opinion som rör tjejers psykiska hälsa.