På Tjejzonen kan du prata med en Storasyster som lyssnar på dig när du känner att du behöver det. Du bestämmer alltid själv vad ni ska prata om – inget är för stort eller smått! Du kan chatta på våra chatter, eller få en egen Storasyster Live eller Online. Här kan du läsa om det stöd du kan få på Tjejzonen.

   • Chatta med en Storasyster:

    På Chatten och Ätstörningszonens chatt kan du chatta med en av Tjejzonens Storasystrar. Chatterna har öppet söndag till torsdag klockan 20.00-22.00. De är öppna för alla som identifierar sig som tjejer mellan 10 och 25 år.

    I chatterna får prata om det som känns viktigt för dig och du kan ställa precis vilka frågor du vill. Du kan dela med dig av dina problem, känslor och funderingar. De Storasystrar som sitter i chatterna har avgett ett tystnadslöfte. Tystnadslöftet betyder att Storasystrarna inte får sprida vidare det som ni pratar om i chatten utanför Tjejzonen. Vi har ingen anmälningsplikt.
    Gå till Chatten och Ätstörningszonens chatt

   • Prata med en Storasyster Online:

    Du chattar, har röstsamtal eller videosamtal med din Storasyster en gång i veckan, upp till en timme. Ni bestämmer tid via mejl och chattar eller pratar med hjälp av Skype. Du får ha din Storasyster upp till ett år och det är du som bestämmer hur ni pratar. Om du är intresserad, läs igenom Lillasyster online på Tjejzonen och mejla Lovisa Skagerman på lovisa.skagerman@tjejzonen.se eller anmäl dig här: Jag vill ha en Storasyster Skriv din ålder och om det är något särskilt du vill prata med din Storasyster om. Du får självklart vara anonym om du vill.

   • Prata med en Storasyster Live:

    Om du bor i Stockholmsområdet, Uppsala, Göteborg, Linköping, Gävle eller Umeå kan du få en Storasyster Live som du träffar IRL för att prata, fika eller gör någon aktivitet med. Ni träffas varannan vecka under ett års tid. Mejla Evelyn på evelyn.zamora@tjejzonen.se eller anmäl dig här: Jag vill ha en Storasyster Skriv din ålder och om det är något särskilt du vill prata med din Storasyster om.

Tjej med en tröja där står "#jaglyssnar"
Vem är Storasyster?

En Storasyster som lyssnar
Alla Tjejzonens volontärer kallas för Storasystrar. Hon är några år äldre än dig och arbetar alltså gratis på sin fritid, som Storasyster. Hon är en medmänniska som vill lyssna och stötta utan att döma men är ingen ersättare för experter eller psykologer och liknande. Här kan du läsa mer om vilka som är Storasystrar på Tjejzonen.


Fråga juristen om rättigheter och lagar

Har du varit med om något som inte känns okej och undrar vad det är som egentligen gäller enligt lagen?
Fråga juristen om vad lagen egentligen säger, vad du har för rättigheter eller andra juridiska funderingar du har.