På Ätstörningszonens chatt kan du prata om tankar som rör mat, vikt, kropp, kontroll eller ätstörningar. Chatten är öppen varje söndag till torsdag klockan 20.00-22.00 för dig som identifierar dig som tjej och är mellan 10 och 25 år.

Börja chatta genom att klicka på knappen:

Har du frågor eller funderingar om ätstörningar? Då kan du mejla oss på atstorningszonen@tjejzonen.se

Vad kan du prata om på Ätstörningszonens chatt?

Du får prata om det som känns viktigt för dig, stort som smått och du kan ställa vilka frågor du vill. Dela med dig av dina problem, känslor och funderingar om exempelvis mat, vikt, kropp, kontroll eller ätstörningar.

Vem är det du får prata med?

De som besvarar chatten är kvinnliga volontärer – Storasystrar – som har avgett ett tystnadslöfte vilket innebär att vi inte får sprida vidare det som vi samtalar om i chatten och du kan vara helt anonym om du vill. Behöver du annan hjälp kan vi hjälpa dig genom att hänvisa dig vidare.

Istället för att chatta?

Här hittar du information om vilka andra olika stöd Tjejzonen kan ge dig.
Om Ätstörningszonens chatt är stängd eller du hellre vill prata med någon via mail, kan du höra av dig till atstorningszonen@tjejzonen.se

Kontaktperson
Karolina Palmberg
karolina.palmberg@tjejzonen.se

Utdrag ur chattsamtal kan komma att sparas och användas vid utbildning och forskning. Då tar vi självklart bort namn och personliga uppgifter.

Bild med en pratbubbla och text där det står: "Trodde aldrig att jag skulle sitta och skriva till en ätstörningschatt. Men jag är jag glad att jag gjorde det. Tack snälla för att jag fick prata med dig."