Ätstörningszonen

Ätstörningszonen är en del av Tjejzonen som har fokus på tjejers mående och utmaningar kopplat till mat, vikt, kropp, träning, ideal och kontrollbehov. Genom både personligt mejlstöd och chatt kan vi tillsammans skapa motivation till att förändra sin situation.

Chatt

Ätstörningszonen har en egen chatt med specialutbildade Storasystrar. Den har öppet söndag till torsdag året runt. Vissa av Storasystrarna har egen erfarenhet av att leva med ätstörning.
Du är välkommen att prata med oss om dina funderingar, oavsett om du fått en diagnos eller inte, och oavsett om du går i professionell behandling eller inte. Klicka här för att läsa mer om chatten eller för att chatta

Mejl

Ätstörningszonen har också en stödmejl. Är du anhörig, arbetar med unga med ätstörning eller har du själv funderingar och behöver stöd, tveka inte att mejla atstorningszonen@tjejzonen.se

Yoga

Under hösten 2017 håller vi stärkande yogapass i Stockholm för dig som lever eller har levt med en ätstörning. Yogapassen är gratis och allt du behöver göra är att anmäla dig till karolina.palmberg@tjejzonen.se
Har du aldrig provat yoga? Inga problem, kundaliniyogan passar alla, oavsett tidigare erfarenhet. Genom yogans lugna kroppsrörelser, andningsövningar och meditation lär du dig att bryta invanda tankemönster och få möjlighet till att lära känna din kropp och upptäcka nya perspektiv.

Varje tillfälle fokuserar på olika delar av kroppen och under yogapassen skapar vi en balans mellan spänning och återhämtning. Vi håller till i en liten, mysig lokal i en trygg miljö i ett lugnt tempo. Yogapassen är gratis.

När: Varje torsdag fram till den 30 november 2017.
Tid: 15.30-16.30 (dörren öppnas 15.15).
Var: Yoga Movement, Kåkbrinken 9, Gamla Stan, Stockholm. www.yogamovement.se
För vem: Du som är tjej 10-25 år som har eller haft en ätstörning eller har problem med din kroppsuppfattning.
Yogalärare: Karolina Palmberg.
Anmälan: karolina.palmberg@tjejzonen.se eller till telefon: 0707- 64 78 43
Om du är osäker på om det passar dig så hör av dig ändå så pratar vi om det. Du bör inte vara i akut sjukdomsfas. Vid anmälan erbjuds du ett kortare samtal så att kursen kan planeras utifrån dina förutsättningar och förväntningar.

Kunskap och erfarenhet

Karolina Palmberg är samordnare för Ätstörningszonen. Hon har många års erfarenhet av att arbeta med behandling av ätstörningar. Karolina blir ofta tillfrågad som expert och föreläser och utbildar inom ämnet.

Tjejzonen har arbetat med fokus på ätstörningar sedan 1997. Vi deltar i olika nätverk, till exempel med Stockholms läns landsting, barn- och ungdomspsykiatrin, elevhälsa och Kunskapscentrum för ätstörningar samt i olika forskningssamarbeten. Syftet är att sprida och öka kunskapen om ätstörningar hos tjejer.